Skarpe skud i natten….

Overskriften kunne næsten lyde som indledning på en krimi, men det er ikke tilfældet.

I Simmersked Mose og Lotteskoven er der flere gange observeret mårhunde, og nu har Simmersted Jagtforening erklæret krig mod mårhundene.

Det er efterhånden flere år siden der blev skudt/aflivet 2 mårhunde i Vestermosen i forbindelse med jagt i mosen. Sidste vinter blev der igen set en enkelt mårhund i Vestermosen og Simmersted Jagtforening besluttede er gå i gang med en bekæmpelse af den invasive mårhund.

Mårhunden er en invasiv vildtart, hvilket betyder at den ikke er ønsket i den danske natur, og Miljøministeriet har givet tilladelse til bekæmpelse både med fælder og beskydning hele døgnet.

Der blev etableret en fælde i Vestermosen og der blev stillet fælde op i Lotteskoven. Fælderne er fotoovervåget, så der bliver givet melding, hvis der er gevinst og en mårhund går i fælden. Det skal så nævnes, at hvis der går et dyr i fælden, der ikke må fanges bliver dyret selvfølgelig sluppet fri igen.

Der er også lavet en foderplads i mosen, som også er fotoovervåget så der kan observeres når der er mårhund på pladsen.

Det er efterfølgende lykkes at fange en mårhund i fælden og ligeledes er det lykkes at skyde 2 mårhunde på foderpladsen. Skuddene på foderpladsen er afgivet efter at det er blevet mørkt, da mårhunden er mest aktiv i den mørke tid.

Der er etableret lys på pladsen og geværet er også påmonteret en kraftig lygte, så det er muligt at se mårhunden, selv om det er mørkt.

Så hvis du har hørt riffelskud sent på aftenen eller i nattetimerne, så der det bare en jæger, der forsøger at bekæmpe en mårhund i Simmersted Mose.

Klik for at læse flere indlæg i samme kategori ,

Aktivitetskalender

Få nyheder som email