Multihuset bliver vegansk fyrtårn

Aprilsnar – tak til alle der hoppede på den….

Multihuset er i konstant udvikling, seneste tiltag er omlægning til vegansk drift. Der er et stigende marked for koncept udlejning og i dette tilfælde er det udlejning af fest- og aktivitetslokaler for veganere som Multihuset nu kan servicere.

Solveig Kappel glæder sig over at en ansøgning om EU støtte til projektet ser ud til at gå i gennem. Køkkenen forsynet med installeret det nyeste indenfor foodprocessorer, juicemaskiner, nøddesnittere og multiblendere. Det er så spændende at vi nu kommer igang med processen og helt i tråd med nyeste forskning indenfor sundhed. Mange har sikkert set tv programmet “Spis dig sund” og den positive effekt vil vi gerne at Multihuset bidrager til.

I foreningernes daglige aktiviteter og de store arrangementer bliver der ikke den store forskel for brugerne. Mogens Boye har som gammel slagter testet og fundet et godt udvalg af veganske pølser lavet af plantefars, så der kommer pølser på grillen til sommerfesten som vanligt. Til påskebazaren er flødeskummet erstattet af mandelmælk og ansvarlig for cafeen Randi Magnussen fortæller at ingen vil kunne smage forskel.

Opvarmningen og el der i sammen proces også gjort så naturvenligt som muligt. Fremover bliver el til husets forbrug produceret af et mini elværk hvor overskudsvarmen anvendes til opvarmning af huset. Flemming Nissen har stået for at oliefyret erstattes af dette elværk og selvom man måske kunne tro at det drives af brugte juletræer. Så er det nu rapsolie anlægget kører på og det er naturligvis lokalt produceret raps der benyttes.

Klik for at læse flere indlæg i samme kategori ,

Aktivitetskalender

Få nyheder som email