Genforeningstræ plantet som velkomst til Multihus og Friskole i Simmersted

Genforeningstræ som velkomst.
Som markering af 100 året for genforeningen blev der fredag plantet en blodbøg ved Multihuet og Friskolen i Simmersted. Det er Multihuset, der i samarbejde med SimFri har taget imod opfordringen fra Haderslev Kommunes Landdistriktsudvalg om at plante et genforeningstræ til minde om den demokratiske afstemning og grænsedragningen i 1920.
Placering af blodbøgen ved indkørslen til både Multihuset og friskolen er besluttet i fælleskab, og træet vil give en markant og flot velkomst til alle besøgende samtidig med, at det er plantet i en ‘lidt beskyttet krog’, hvor det på sigt kan vokse sig stort og flot.

Blodbøgen, som et symbol på genforeningen

Hjertebladet el i LAR-bedet.
I løbet af ugen er der også blevet plantet et træ i det nye gårdrum mellem det nye depot, multihuset og den kommende multibane. Træet er en hjertebladet el, der er robust og kan tåle at stå i det såkaldte ‘LAR-bed’. LAR er en forkortelse for Lokal Afledning af Regnvand, hvor regnvandet fra området skal samles og nedsive. Det er derfor afgørende, at de planter der gror i bedet kan trives med at stå med ‘fødderne i vand’, og samtidig også tåle tørre perioder, hvilket den hjertebladede el netop skulle kunne.

LAR-bedet med robuste stauder og den hjertebladede el.


Klik for at læse flere indlæg i samme kategori ,

Aktivitetskalender

Få nyheder som email