Gåturen i påsken går til…..

Hvilken rute i vores område er din favorit? Vi kender alle asfaltvejene, men hvilke stier og markveje går du ad?

DSC_7332001

2. april 2015, en helt ny sø er dukket op

Jeg har lige fået et nyt mål at for gå- og løbeturen.  Et helt nyt vandhul. Det er helt nyt og bart, men i løbet af kort tid vil det blive grønt og et dejligt fredeligt sted at holde pause på turen.

Nu ved jeg godt at alle lavninger med respekt for dem selv, står fulde af vand og forsøger at ligne søer netop nu. Men det er altså et planlagt vandhul som næppe tørrer ud igen. Claus Clausen har fået fuldendt sin markvej og sluttede af med at få lavet et fint vandhul da han alligevel havde gang i en seriøs rendegraver. Det ligger midt mellem Maugstrup og Simmersted, og det er en gåtur værd.

Hvis man kommer fra Simmersted så går, løber eller cykler man ind ad indkørslen ved Sommerstedvej 5. Op forbi Claus’s gylletanke og fortsætter af markvejen, så kommer man helt automatisk dertil. Det er en rigtig fin tur, men husk at det er en markvej til Claus’s traktorkørsel. Der vil fra tid til anden være mudret, ildelugtende og kræve gummistøvler at gå der og uegnet for cykler. Men det er meget få dage om året, resten af året er det en rigtig fin markvej, som man er velkommen til at benytte til gå- løbe eller cykelturen.

DSC_7338001

Haderslevvej lige før nr. 21, husk gummistøvler.

Hvis man kommer fra Maugstrup, så er vandhullet lettest at finde ved at man ad Haderslevvej går ned over marken lige inden nr. 21. Det er en kløver/græsmark (2015), så der er ikke et tydeligt sprøjtespor man kan følge. Men følg blot hegnet på venstre side, så kommer du til vandhullet og kan evt. fortsætte til Simmersted ad markvejen. Turen kræver i øjeblikket gummistøvler (2. april 2015), men snart vil den være egnet i almindeligt fodtøj.

Husk at 16. maj går bukkejagten ind og da vil forventningsfulde jægere sidde morgen og aften rundt om i sognet langs hegn og i skov. Alle håber de på at den helt store buk kommer forbi. Claus’s marker er ingen undtagelse. Så af hensyn til bukkejægerne, bør man ikke gå tidlig morgentur og sen aftentur henover marken fra. 16. maj til 15. juli.

Det var dagens forslag til gåtur, måske har du et forslag. Send mig gerne tekst og billeder på din ynglingstur.

 

Klik for at læse flere indlæg i samme kategori

Aktivitetskalender

Få nyheder som email