“Free form” strik og hækling

Free-form, strik og hækling ”ud af hovedet” og samling efter et mønster.

 

 

Vil du gerne i gang med at strikke ”ud af hovedet” – eller ”gør, som du vil”, så kan du få begyndt 14. september.

Saml garnrester sammen og køb evt. lidt ”sjovt” garn. Jeg samler det sammen, som jeg har, hvis andre også gør det, kan vi nok bytte os tilrette.

Hvis man vil prøve kræfter med et sjal, er det en god ide at lave en stak lapper hjemmefra. Til et stort sjal, som mit det grønne, skal man bruge 9-10 store lapper på ca.40 X20 cm og 9-10 små lapper på ca 20X10 cm.

Som det ses på billedet, må de gerne være vinde og skæve, der skal være en lang smal ende og en bredere ende (slipseform). Jeg strikker som regel retstrik, men perlestrikning eller andet mønsterstrik duer også, man bestemmer selv. Det strikkede må ikke være alt for fast, så bliver sjalet tungt.

Medbring desuden et gammelt lagen til mønster, strikkepinde, hæklenåle, mange sikkerhedsnåle og en stoppenål uden spids. Det kan også være en ide at medbringe opskrifter på hæklede blomster og andre ”dutter”. Klip evt. lagenet ud i sjalsform hjemmefra, eller tænk i det mindste over, hvilken størrelse det skal have. Man kan også lave forsiden til en pude, hvis man bare vil prøve teknikken, der skal også bruges stof til mønster, papir er bare bøvlet og svært at pakke sammen…..

Vi kan ikke nå at blive færdige den 14. september, men vi kan mødes igen fx når der er glaskursus, der er jo ikke plads til så mange deltagere.

FIND DINE RESTER, OG KOM OG VÆR MED, DET ER SJOVT!

Mange hilsner fra Gitte Borst.

Klik for at læse flere indlæg i samme kategori ,

Aktivitetskalender

Få nyheder som email