En hilsen fra sognepræst Niels Dalsgaard

Kære menighed

Midt i epidemien er der sikker meget, vi alle savner. og jeg tror, vi er mange, der mærker, hvor gennemgribende epidemien rækker ind i vores liv. Men det er tvingende nødvendigt, og det tror jeg også, de fleste forstår. Især når tankerne går til alle de familier rundt i verden, og også herhjemme, der i disse uger har oplevet elskede familiemedlemmer og venner dø fra dem.

Når man står midt i en krise som denne, er det også mærkeligt, at vi ikke kan mødes og være sammen i kirken for at styrke hinanden i vores tro på den kærlighed, der til sidst vil sejre på trods af alt i verden.

Vi skal huske, at det også kan være en kærlighedsgerning ikke at give hånd og undlade at give knus eller komme dumpende ind til et besøg; for potientielt kan rigtigt mange af os allerede være syge, og derfor også være med til at smitte andre, for hvem sygdommen kan udvikle sig mere alvorligt.

Vi må holde afstand for en tid. Det ved vi alle-og det er også derfor mange af os sikkert sidder der hjemme det meste af dagen og forsøger at få en ny hverdag op på benene.

Det er kun lidt over en uge siden, at landet kom i en form for undtagelsestilstand. Alligevel så tror jeg allerede, vi begynder så småt at mærke, hvad noget af det vigtigste bliver, hvis vi skal knække smittekæden-nemlig udholdenhed.

I kærlighedens lovsang hedder det:Kærlighed udholder alt-og det er også, hvad der kommer til at blive krævet af os som samfund, i de uger og måneder der kommer.

For på trods af alt det, som vi nu ikke længere kan. På trods af alle de mennesker, vi ikke kan være sammen med, eller alle de udfordringer som krisen måtte ramme os med, så må vi ikke miste modet.

Det bliver kun for en tid, og så vil hverdagen vende tilbage om end forandret.

I dagens evangelie siger Jesus:” Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den der tror på mig, skal aldrig tørste.” Han er nemlig den kærlighed, vi skal leve af, og derfor også den kærlighed der lærer os, hvad det vil sige at være udholdende i troen og håbet.

Selvom vi nu for en tid ikke kan samles i kirken, så er det dog vigtigt for mig at understrege, at kirken ikke er lukket. Man kan stadig ringe til mig og have samtaler telefonisk, og i særlige tilfælde tager jeg også ud til nadver i hjemmet. Og hvis der mod forventning spludselig skulle være brug for en nøddåb, så er det selvfølgelig også stadigvæk muligt. Derudover foregår begravelser og bisættelser stadigvær efter nye gældende regler.

Heldigvis er mange gode alternativer til højmessen, der gør det muligt at finde lidt af det, man savner midt i epidemien. Her vil jeg henvise til P1, hvor der hver søndag kl.10 transmitteres en gudstjeneste. Desuden er der morgenandagt alle hverdage på DR2 kl.8:05.

Nåde og fred være med jer.

Sognepræst Niels Dalsgaard

Klik for at læse flere indlæg i samme kategori ,

Aktivitetskalender

Få nyheder som email