Ekstra information om solcellepark ved Simmersted

Nis Kjær har sendt mig følgende som svar på spørgsmål der er rejst. De første informationsmøder er fyldt op, men ved henvendelse til Nis bliver der gerne oprettet et ekstra møde så alle kan stille spørgsmål og få svar. På mødet vil der blive mulighed for at se yderligere kort og eksempler. Til stede er Nis og en kommunal repræsentant.


Simmersted, 18. april 2021

Kære Louise og læsere af Maugstrup tidende,

Vi fået spørgsmål til, hvor stort et areal solcelleprojektet dækker, og om solcelleprojektet kan udvides om nogle år.

Kommuneplanen er et rammeområde. Indenfor dette rammeområde kan der etableres et solcelleprojekt.

Ved Simmersted viser kommuneplanen et rammeområde på 72 ha på Henrik Hviids og min jord. Henrik og jeg ønsker naturligvis, at tage hensyn til naboers udsigt og indsigt etc. Derfor bliver de 72 ha ved Simmersted reduceret til et projektområde på under 40 ha. Vi er i dialog med kommunen om de muligheder, der er for at reducere rammeområdet i kommuneplanen, så det svarer til projektområdet.

Der er blevet spurgt til om projektet giver penge til andre lokale projekter. VE-Loven fra 2020 kræver, at et vedvarende energianlæg betaler et beløb til kommunen pr. installeret MW. Kommunen udlodder herefter midlerne til en række projekter i lokalområdet.

Enkelte beboere har efterspurgt en helhedsplan for projektet. Efter kommuneplanen kommer der en lokalplansproces. Lokalplanen er et værk på over 100 sider, som beskriver alle forhold i projektet. Der laves kort, tegninger og visualiseringer etc. Lokalplanen skal også i offentlig høring i 8 uger.

I forbindelse med lokalplanen bliver der præsenteret en ordning, hvor man kan komme med i projektet. Lidt som i de gamle vindmøllelaug for 20-25 år siden.

Vi vil meget gerne inddrage naboer og beboere i placering og beplantning, samt planlægning af stisystemer og dyrehabitater etc. Vi afholder som annonceret tidligere en række informationsmøder, hvor det hele gennemgås. Pt. er møderne fyldt op. Men hvis man henvender sig, kan vi sagtens arrangere et møde mere.

Med venlig hilsen

Nis Kjær

Tel.: 23605690

nk@nkjer.dk

Klik for at læse flere indlæg i samme kategori

Aktivitetskalender

Få nyheder som email